Hier onder vindt u een overzicht van de lessen die ik momenteel aanbied.

Tijdens de eerste lessen wil ik graag jou en je paard beter leren kennen. Ik vind het belangrijk dat we grondig kijken naar wat de mogelijkheden van het paard zijn, hoe hij reageert op bepaalde situaties en hoe het fysiek en mentaal met hem gesteld is. Ditzelfde geldt ook voor de mens.

Het is erg belangrijk dat wij mensen ons heel bewust zijn wat wij uitzenden aan communicatie richting de paarden. Lichaamstaal (non-verbaal) is het eerst waar paarden op letten. De mens doet dit anders. Wij letten vaak als eerst op het verbale stuk van communicatie. Het is daarom niet vreemd dat mensen zich vaak niet helemaal bewust zijn van hun non-verbale communicatie. Hier wil ik u graag bij helpen. 

 

Belonen is een groot deel van de training.  Door middel van de juiste timing, dosering, aandacht en vertrouwen kun je een beloning een zeer sterke motivator maken voor het paard. Er zijn verschillende manieren van belonen. Hier zullen we tijdens de lessen verder op in gaan. 

 

  • De lessen zullen tussen de 30 en 45 minuten inhouden. Dit zal afhankelijk zijn van hoe de mentale en fysieke gesteldheid van mens en paard is. 
  • De kosten van een les zullen variëren tussen de 20 en 30 euro, afhankelijk van het type les dat je boekt.
  • Binnen een straal van 10 km rondom postcode 6136 HD worden er geen reiskosten ingerekend! Woon je verder dan 10 km rondom deze postcode? Dan wordt er 0,20 cent per km gerekend. 

 

 

Grondwerk lessen:

Grondwerk is heel waardevol om de communicatie en connectie tussen paard en trainer te verbeteren. Vanaf de grond gaan we gaan we door middel van gymnastiserende, sturende en ontspannende oefeningen de band verbeteren. Samen kijken wat er voor u en uw paard nodig is.

 

Werk/dressuur aan de hand:

Tijdens werk aan de hand loop je naast het paard. Het paard hoeft dus geen ruitergewicht te dragen. Ook in deze vorm van training kun je alle dressuuroefeningen vragen aan je paard. 

Het is een zeer fijne werkvorm voor jonge paarden. Je kunt ze alvast voorbereiden op de trainingen die onder het zadel gevraagd worden. Maar ook voor paarden die niet meer bereden kunnen worden of als afwisseling in je trainingsschema. Ik zelf vind het vooral erg fijn dat ik mijn paard de oefeningen eerst zonder mijn gewicht kan aanleren. 

 

Clickertraining

Door middel van een bridge (de "click") te gebruiken in je training, kun je preciezer belonen. Maar eerst zal het paard moeten gaan begrijpen wat de bridge inhoudt. Door de click op het juiste moment en de primaire beloning dat volgt, zal het paard snel het principe gaan begrijpen. Hierdoor kun je de trainingen efficiënter vormgeven. 

Dit kan in alle mogelijke vormen van trainen; naar de weide brengen, trailerladen, stilstaan op de poetsplaats, voetjes geven en ga zo maar door.

 

Ben je geïnteresseerd in een les? Vul dan het contactformulier in onder het kopje "contact".