Wie ben ik?

 

Ik ben Natanja Schumans, geboren in juni 1999. Ik ben zelf woonachtig in Duitsland (Selfkant) net over de grens bij Sittard.

 

Eigenlijk zo lang als ik mij kan herinneren ben ik een paardenmeisje. Mijn hele gezin heeft paardenliefde er in zitten!

Zoals vele andere met mij ben ik begonnen op de manege om te leren paardrijden. Al gauw vond ik hier mijn uitdaging niet meer. Mijn ouders vonden het tijd voor een eigen Welsch pony voor mij en een eigen KWPN paard voor hun. Onze kudde werd al snel groter doordat er nog een KWPN introk. Hiermee was onze kudde compleet. We reden veel buiten en maakte ontzettend veel plezier met de paarden!

 

Doordat mijn Welsch helaas niet met mij mee groeide, was het tijd voor nog een kudde lid. In 2011 kwam mijn grootste trots aan op stal namelijk; een jaarling Arabier hengst genaamd Halim. Hij kende nog niets, dus hier was mijn uitdaging!

 

Dit is de periode dat ik heb geleerd dat je alleen met geduld iets zult bereiken met jouw paard. Door de jaren heen heb ik Halim volledig opgeleid. Echter trok de biomechanica van het paard mij enorm!

 

Hierdoor kwam ik aanraking met klassieke rijkunst/dressuur. Ik wilde graag meer kennis over biomechanica, het leerproces, de denkwijze en de anatomie van het paard verkrijgen. Dit vond ik in de opleiding intructrice/trainer klassieke rijkunst aan de Limburgse Academie voor kundig Trainerschap en Biomechanica (LAKB). Hier ben ik in 2021 mee gestart en kan nu trots vertellen dat ik geslaagd ben voor mijn eerste jaar!

 

Momenteel heb ik Halim nog steeds en doorloop ik samen met hem de opleiding. Mijn moeder heeft een PRE merrie die wij samen aan het opleiden zijn. Want het is het belangrijkste dat ruiter en paard in harmonie samenwerken, elkaar aanvoelen, elkaar respecteren en soms het randje samen durven op te zoeken. Daarbij natuurlijk de biomechanica meegnomen!

 

Ik vind het belangrijk om trainers er van bewust te maken dat paarden trainen op een vriendelijke maar duidelijke manier kan. Zonder dwang of agressie, maar allemaal vanuit rust en begrip!

Maak jouw eigen website met JouwWeb